Hey, Hallo!

10 tips voor een kinderfeestje!

Bijna is het zover. De verjaardag van je kleine prins of prinses komt dichterbij. Nu nog even het kinderfeestje organiseren. Nou ja, even. Het geven van een kinderfeestje, daar kijken de meeste ouders flink tegenop. Met deze tips houd je alles onder controle en word het een feestje om nooit te vergeten. De tips zijn gericht op een feestje thuis, maar de meeste kun je ook goed gebruiken als je het feestje ergens anders viert! Ga je een kraamfeest, babyshower of ander feestje organiseren? Lees dan zeker de tips ook door. In grote lijnen kun je hiervoor ook veel waardevolle informatie opdoen.


alt

1. Houd als richtlijn voor het aantal gasten de leeftijd van de jarige. Word je kindje 6, dan nodig je 6 kinderen uit. Eentje minder of meer kan natuurlijk altijd. Maak de lijst samen met de jarige.


2. Stuur de uitnodigingen ruim op tijd. Houd bij het bepalen van de datum en tijd ook rekening met andere feestjes, feestdagen en evenementen. Zo voorkom je vele afzeggingen. Deel de uitnodigingen niet op school uit, om teleurstelling bij andere kinderen te voorkomen. Vraag afhankelijk van het aantal gasten ook een of meerdere volwassenen om te helpen tijdens het feestje. Zo hoef je niet alles zelf te doen en kun je ook van het feest genieten zonder dat je je rot rent.


3. Maak een draaiboek voor het kinderfeestje. Hoe laat komen de kinderen, wat gaan jullie doen, gaan jullie eten (lunch/avond), taart versieren, knutselen e.d. Maak hiervan een realistisch tijdsschema. Op de dag zelf hoef je je hier niet heel strak aan te houden, maar een richtlijn is erg prettig om achter de hand te houden. Betrek de jarige hierbij, hij/zij kan vast zeggen wat wel of niet leuk is. Maak een boodschappenlijstje n.a.v. het draaiboek.


4. De dag voor het feestje zet je zoveel mogelijk klaar. Versier je het huis (de tuin doe je eventueel op de dag zelf). Zijn alle boodschappen gedaan? Lees het draaiboek nog eens goed door om te kijken of je nog iets mist.


5. Op de dag zelf zorg je dat alles klaar staat, zodat je tijdens het feestje niet hoeft te zoeken.


6. Maak van het uitpakken van de kadootjes een feestje! Pak de kadootjes bijvoorbeeld uit d.m.v. een spel. Een voorbeeld hiervan is: warm & koud. Bij binnenkomst verzamel je alle kadootjes van de gasten in een mand of doos. Als alle gasten er zijn stuur je de jarige even de kamer uit. Alle gasten verstoppen dan zelf hun kadootje. Als de jarige weer binnenkomt dan helpen de gasten de jarige met zoeken door ‘warm’ en ‘koud’ te roepen. Leg de kadootjes weg zodat ze niet kapot kunnen gaan en laat de jarige er pas na afloop van het feestje mee spelen.


7. Zorg ervoor dat de jarige in het middelpunt van de belangstelling staat. Het is ten slotte zijn/haar feestje. Laat bijvoorbeeld de jarige de hapjes trakteren en bepalen wie er met een spel mag beginnen.


8. Laat de kinderen ook even vrij spelen. Zeker jonge kinderen hebben hier behoefte aan. Als er kinderen zijn die ergens niet aan mee willen doen, probeer ze dan op een aardige manier toch zo ver te krijgen. Lukt dat niet dan ga je gewoon verder met de kinderen die wel willen en vraag je ze bij de volgende activiteit er weer bij. Moedig de kinderen aan tijdens de activiteiten. Kinderen vinden het fijn om te horen dat ze het goed doen, en dit bevorderd zeker de sfeer.


9. Maak veel foto’s of laat iemand alle foto’s nemen. Het is jammer als je er achteraf achter komt dat er vrijwel geen enkel aandenken hebt aan het kinderfeestje.


10. Misschien wel het belangrijkste: Geniet zelf ook van het feestje! Gaan de dingen niet helemaal zoals draaiboek, maar is het wel gezellig? Wijk dan gewoon een beetje van het draaiboek af. Het draaiboek geeft je richtlijn en is zeker geen te volgen verplichting.


Tot slot: een goede voorbereiding is het halve werk! Dus zorg dat je van te voren alles goed hebt uitgedacht en klaargezet. Dat geeft je veel rust op de dag zelf.

Kijk voor leuke uitnodigingen en feestversiering zoals slinger, kaarsjes en ballonnen in de webwinkel!